KRAO täytti 10 vuotta

Julkaistu 30.9.2024|Yleinen

19.9.2024 KRAO:ssa juhlittiin sen 10-vuotista taivalta juhlaseminaarin merkeissä. ”Rautatiealan koulutus – ennen, nyt ja tulevaisuudessa” -seminaarissa kuultiin puheenvuorot rautatiealan koulutuksen historiasta ja sen nykytilasta sekä paneelikeskustelu koulutuksen tulevaisuudesta.

Kuvituskuva

Vuonna 2011 Liikenne- ja viestintäministeriö esitti, että rautatiealan valtakunnallinen koulutus siirrettään VR-Yhtymä Oyj:n omistamalta VR Koulutuskeskukselta (VRKK) Kouvolan kaupungin ylläpitämälle Kouvolan seudun ammattiopistolle. LVM katsoi, että tehtävän vastaanottavan oppilaitoksen tulee olla neutraali ja annettava kaikille tasapuolisesti vapautuneilla markkinoilla tarvittavaa rautatiealan koulutusta.

Kouvolan kaupungin ja VR-Yhtymä Oyj:n väliset liiketoiminnan kauppakirja ja koulutuspalvelusopimus hyväksyttiin toukokuussa 2013 ja rautatiealan ammattilaisten perus- ja täydennyskoulutus käynnistyi Kouvolassa osana KSAOn koulutustarjontaa 1.1.2014 lukien.

Syksyllä 2014  perustettiin Kouvolan Rautatie -ja Aikuiskoulutus Oy,  jolle koulutustoiminta siirtyi. KRAO on Kouvolan kaupungin omistama riippumaton ja tasapuolinen koulutuslaitos, joka pyrkii jatkossakin kehittämään rautatiealan koulutusta ja elämään ajassa sekä olemaan edelläkävijä rautatiealan koulutuksissa.